Під Олександрією розповсюджують листівки у стилі Третього рейху (ФОТО)

10:46
1822
views
Фрагмент нацистської листівки

У селі Войнівка невідомі поширювали листівки, які нібито закликають до об’єднання з Олександрією.

Про це «Моїй Олександрії» повідомив і надіслав знімок листівки чоловік, який не захотів фігурувати в пресі.

«Молоді хлопці роздавали такий от матеріал. Залишали в поштових скриньках, а також роздавали перехожим. Вражають сенс і текст», – написав він.

Листівки виконані в дусі пропаганди Третього рейху. Нагадує запрошення до Німеччини. Порівняйте: «Ви зможете себе відчути міськими жителями, а не селюками» (з листівки) і «Ви будете у нас зустрінуті як друзі» (з нацистської агітації). І там, і там присутнє зневажливе ставлення до людей, до яких листівка звернена.

Листівка носить образливий характер. І він полягає не тільки в тому, що сільських жителів неодноразово називають «селюками», але й у інших аспектах. Освіту в районі назвали «мізерною», земля в районі «використовується нераціонально і неправильно», керують у районі «зовсім не ті, хто повинен».

Селище Приютівка запропонувало Войнівці й декільком іншим селам об’єднатися в одну громаду з центром в Приютівці. Водночас на Войнівку нібито накинула око й Олександрія, яка хоче об’єднати її та ще кілька прилеглих до міста сіл в Олександрійську громаду. Через це навколо Войнівки виникло політичне загострення.