Вояка з Кіровоградщини затримали у самоволці за пограбування жителя Миколаєва (ФОТО, ВІДЕО)

11:07
1484
views

Миколаївські правоохоронці затримали трьох військовослужбовців, які побили та пограбували перехожого.

Про це йдеться у повідомленні сектору комунікації ГУ Національної поліції у Миколаївській області, текст якого має «УЦ».

Затримані – 21-річні чоловіки, двоє з яких є уродженцями Черкаської області, їхній товариш – Кіровоградської.

До поліції надійшло повідомлення від 24-річного місцевого мешканця про те, що в районі продуктового ринку по вул. Крилова в Заводському районі Миколаєва на нього напали троє невідомих осіб. Зловмисники побили заявника та забрали його мобільний і взуття.

Невдовзі на одній з вулиць району у поле зору поліцейських потрапили схожі за описом молодики, які, побачивши патрульний автомобіль, спробували втекти, але марно.

Правоохоронці наздогнали втікачів та доставили до Заводського відділу поліції, де під час особистого огляду у одного з них знайшли телефон потерпілого.

Під час слідчих дій хлопці зізналися у скоєному та розповіли про обставини вчинення ними кримінального правопорушення.

Як з’ясувалося, того вечора товариші самовільно залишили територію військової частини та, викликавши таксі, відправились до міста відпочивати. Там вони спробували увійти до місцевого розважального закладу, але охоронці через неналежний зовнішній вигляд одного з хлопців відмовились впускати компанію до приміщення.

Тоді, за словами підозрюваних, вони придбали у найближчому магазині спиртне і почали випивати, коли побачили потерпілого, який проходив повз. Вирішивши пограбувати перехожого, зловмисники відправились за ним. Вони наздогнали чоловіка, вдарили кілька разів по голові й тулубу та забрали телефон і взуття.

Чоловікам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України «Грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб» та затримали в порядку ст. 208 КПК України. Також про інцидент повідомили командування військової частини.

Наразі триває досудове слідство, вирішується питання про обрання для затриманих запобіжного заходу.

За вчинене, відповідно до санкції інкримінованої статті, молодикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від чотирьох до шести років. Мобільний телефон і взуття повернули власникові.