У Кропивницькому впіймали водія, ступінь сп’яніння якого перевищувала норму в 24 рази (ФОТО)

10:45
2068
views

О 14:00 3 серпня на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду без потерпілих за адресою: Кропивницький, вул. Попова 18/1.

Про це йдеться на офіційній сторінці патрульної поліції міста у «Фейсбуці», передає кореспондент «УЦ».

Водій автомобіля «Мазда-3», рухаючись алеєю Визволителів від вулиці Жадова у бік вулиці Попова не розрахував безпечний інтервал та спричинив ДТП з автомобілем ВАЗ-2199, за кермом якого перебував хлопець 1992 року народження.

Обидва автомобілі зазнали механічних ушкоджень.

Працівники поліції встановили, що у водія «Мазди» 1970 року народження відсутні реєстраційний документ на автомобіль та водійське посвідчення, а також виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння – різкий запах алкоголю, тремтіння рук, почервоніння шкіри обличчя.

Чоловікові запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння за допомогою приладу драгер в присутності двох свідків, на що він погодився. Результати тесту показали, що в крові водія знаходилося 4,75 проміле алкоголю при допустимій нормі 0,2 проміле.

На водія склали три адміністративні матеріали: два протоколи за ч. 124 (спричинення ДТП) та ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), а також постанову за ч. 1 ст. 126 (керування транспортним засобом без посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.