Жителі Кропивницького отримають платіжки за газ з QR-кодом

10:26
2211
views

Кропивничани отримають паперові рахунки ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» за липень з QR-кодом.

QR-код – двовимірний штрих-код, розроблений і представлений японською компанією «Denso-Wave» у 1994 році. Основна перевага QR-кода – легке розпізнавання сканувальним обладнанням, у тому числі й фотокамерою мобільного телефону.

Тепер оплатити споживання газу можна миттєво і в безконтактному режимі, не переймаючись правильністю заповнення платіжок, повідомили «УЦ» у прес-службі обласної філії «Приватбанку».

«Вже не перший рік ми співпрацюємо з «Приватбанком», – розповів заступник директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Михайло Савченко. – Спочатку ми спробували оплату на сайті. Відсоток онлайн-оплат приємно здивував. Тому підтримали ініціативу банку про впровадження оплати через QR-код».

Технологія миттєвої оплати комунальних платежів дозволяє платити без черг, комісій, заповнень квитанцій та можливих помилок. Її впровадження не потребує жодних додаткових інвестицій і витрат коштів.

«Сьогодні за технологією миттєвої оплати через QR-код кропивничани можуть оплатити послуги ОКВП «Дніпро-Кіровоград», інтернет-провайдера «Шторм», обленерго, – зазначив керівник Бізнесу платежів та переказів Кіровоградської філії «Приватбанку» Артем Чайка. – Крім того, жителі Смоліного оплачують за допомогою цієї послуги і квартплату. До речі, саме Смоліне стало першим населеним пунктом Кіровоградщини, де комунальники почали друкувати квитанції з зображенням QR-коду. В Олександрії запроваджено оплату за допомогою QR-коду проїзду у міському транспорті».

Технологія «Платежі за QR-кодом» є відкритою національною платформою, що дозволяє безконтактно оплачувати будь-які комунальні платежі в будь-якій точці країни.