Подарунок для міста, в якому живу

15:42
2303
views

На початку вересня, а щоб бути точним, то 9 вересня, у Міжнародний день краси відбулася презентація соціального проекту «Локація mix-відпочинку з творчою програмою “ЛІТО-Forever”» – якісне дозвілля для громади», підтриманий цього року благодійною організацією «Благодійний фонд культурно-мистецький фонд «Перспектива». Інакше кажучи – на прибудинковому майданчику біля головної бібліотеки області відкрилася нова локація для змістовного дозвілля і відпочинку людей поважного віку, молодих сімей, неповносправних, які не мають можливості відвідувати комерційні розважальні заклади.

Майданчик з відсутністю будь-яких вертикальних перепон (бордюрів, сходинок тощо), що надасть доступність для людей з фізичними обмеженнями. Це відкритий простір для спілкування, розмов та гри, прояву творчості, кінопоказів просто неба, виступу вуличних музикантів чи акторів та іншої активності. Цією локацією зможуть користуватися всі мешканці міста, особливо він необхідний для спілкування та активного відпочинку молоді.

Творча програма включає в себе вміло дібраний формат заходів (кінотеатр під відкритим небом – мистецькі майстер-класи – зустрічі з творчими людьми) побудований так, що кожен знайде тут заняття для душі. Протягом вечора усі бажаючі можуть почитати нові періодичні видання та пограти в шахи і шашки, а малеча бавиться на дитячому майданчику. Що вирізняє цю акцію серед інших? Вільний простір та можливість обговорення побаченого! А родзинкою локації є встановлена ресурсами культурно-мистецького фонду «Перспектива» сучасна система вуличного освітлення, що надає майданчику надзвичайної атмосферності, тут по домашньому затишно і комфортно.

Мене питають, як народилася ідея проекту? А як народжуються подорожі, відкриття, незабутні зустрічі – з бажання. З бажання змінити місто і зробити його кращим, затишнішим, модним і привабливим.  Відверто хочу сказати, що мені б одній не вдалося втілити цей проект, ба навіть учать у обговоренні ідеї брали мої колеги і подруги Оксана Риба і Наталя Гапіченко. І я щаслива тим, що завдяки реалізації цього проекту утворилася спільнота людей, які знають поважають і люблять його історію, і хочуть, щоб воно процвітало і розвивалось! Головне ці люди – Благодійний фонд культурно-мистецький фонд «Перспектива», працівники обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського вклали свій час, свою енергію, сили і знання, для спільної справи,  для розвитку міста.

Це той проект, яким я дійсно пишаюся, адже він робить моє місто затишним і комфортним, модним і стильним. А ще, насправді він об’єднує родину. Як сказала майстриня Олена Мединська під час святкового до Дня міста майстер-класу зі створення паперової ляльки: «…сучасним дітям просто необхідно займатися творчістю, деякі дівчата завзято зробили для себе навіть по дві ляльки, і  ми бачили прогрес, а хлопчики робили козаків; а для дорослих це можливість відпочинку і можливість спілкування зі своїми ж дітьми».

Тож приходьте, відпочивайте, насолоджуйтеся – ця локація для вас, кропивничани!

Світлана Приймак, керівник проекту