Над чим працюєте, Майстре?

12:38
422
views

Продовжуємо рубрику, в якій наші земляки, представники різних кіл творчої інтелігенції, розповідають, над чим вони нині працюють, які мають плани, про що мріють. Сьогодні на запитання відповідають…

Художник Олександр Брітцев:

– Протягом весни та нинішнього літа я створив декілька муралів. Всі вони так чи інакше відображають красу України, особливості її фольклору, її природну силу чи красу.

Також доєднався до великого проєкту з волонтерами по розпису гільз. Задля благої цілі та допомоги війську. На загал зараз представлена одна з них у Музеї мистецтв міста Кропивницький. І це Козак Мамай, написаний за мотивами створеного мною муралу в Авдіївці.

Нині продовжую створювати серію гільз. Там будуть зображення різні за трактуванням і змістом. Деякі будуть як свідки історії, інші як меморіал, інші будуть говорити про красу та глибину тендітної та незламної неньки.

Мрія одна – переможний Мир для України!

Планів багато, але я їх поки що розкривати не буду.

Мета – вижити та відновити як мирне життя, так і культурний осередок.

 

Письменниця Вікторія Шкабой:

– Буквально на днях я підписала з видавництвом «Кондор» угоду на видання своєї другої психологічної трилогії.

Цього літа провела три презентації у Львові й одну в Києві. Спробувала себе в ролі моделі, втіливши творчі ідеї на декількох фотосесіях, а також позувала ню для кропивницьких художниць і художників.

Триває додрукарська підготовка трьох книг: «Місто втечі», «Серед ясного неба» і «Другорядні». Вони мають побачити світ наприкінці 2024 року.

Наразі працюю над романом «Відображення відображення». У нього є сюжет, я придумала загальну канву оповіді, розписала план по розділах, зробила купу нотаток і вже навіть є чернетки тексту. Лишилося просто взяти й написати.

Я мрію заробляти як письменниця. Щоб мої книги купували, читали та обговорювали на книжкових клубах. Хочу більше виступати перед різними аудиторіями і давати інтерв’ю, адже маю що сказати цьому світові. На жаль, у нашому місті поки не дуже цінують місцевих авторів та авторок, які друкуються у всеукраїнських видавництвах. Журналісти чомусь не надто прагнуть писати про це. А скільки разів я пропонувала провести зустрічі, наприклад, зі школярами чи студентами – у відповідь часто чула відмовки. Потім бідкаються, що «молоде покоління не читає», хоча ось перед вами жива письменниця, котра може прийти й зацікавити молодь книгами та читанням.

 

Музикант Віталій Виштикайло:

– На сьогоднішній день граю з гуртом Last Wander. Це гурт, який працює в стилі Melodic Death Metal. Запросили в нього понад місяць тому. Але за цей час ми встигли виступити в різних містах. Це Київ, Запоріжжя, Дніпро, Вінниця, де під час концертів ми збирали кошти на дрони.

Також граю з гуртом «Техніка безпеки», з яким давали концерт в липні, також збирали кошти для ЗСУ.

З гуртом Last Wander плануємо випустити новий сінгл під назвою Wake up та зняти кліп. А ще я в процесі запису сольного авторського матеріалу. Він поки що накопичується, а в майбутньому це має стати повноцінним альбомом.

 

Народна майстриня з виготовлення ляльок Людмила Люненко:

– Нині я мало працюю творчо, бо більше волонтерствую – плету маскувальні сітки для наших воїнів. Хоча зрідка повертаюся до цього, щоб зробити подарунки для наших захисників та зарубіжних волонтерів.

У проєкті – зробити композицію про наших воїнів.

Мрію, передусім, про Перемогу. Хочу, як і раніше, вільно їздити на фестивалі, як по Україні, так і за кордон. Прагну і далі показувати світові, які ми талановиті. Також мрію створити великий фестиваль ляльок у нас у Кропивницькому. У нас є що показати!