Чиновників ОДА закликають учити англійську, а не читати зі словником

15:11
1354
views

У Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади завершився курс для працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації за програмою “Підвищення рівня знань іноземних мов – офіційних мов країн ЄС”.

26 державних службовців отримали сертифікат про підвищення рівня знань з англійської мови, повідомили “УЦ” у прес-службі ОДА.

Навчання проходило з листопада 2016 року.

З завершенням занять слухачів привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, заступник директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Сергій Ворона та викладач Центральноукраїнського національного технічного університету завідувач кафедри іноземних мов, кандидат педагогічних наук Валерій Миценко.

Сергій Коваленко наголосив, що в сучасних умовах державні службовці повинні користуватись у своїй діяльності іноземними мовами, подекуди не лише англійською, а й німецькою та французькою, тож анкетний рівень знання іноземної мови “читаю та перекладаю зі словником” повинен залишитися у минулому: “Сьогодні ми відходимо від форми, яка не належить до жодного з визнаних у світі рівнів знання іноземної мови та залишається в анкетах з радянських часів – “читаю та перекладаю із словником”. Адже справжнє знання іноземних мов – це вміння використовувати лексику, вміння чути та розуміти”.

Він вручив слухачам сертифікати про підвищення рівня знань з іноземної мови.

Навчальну програму “Підвищення рівня знань іноземних мов – офіційних мов країн ЄС” розпочали у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій з 2009 року. У рамках програми 76 державних службовців – працівників обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів – підвищили рівень володіння іноземними мовами та отримали необхідну інформацію і практичні рекомендації щодо її використання у роботі.