На Кіровоградщині відкрили перший регіональний гемодіалізний центр

10:40
1284
views

Маловисківський район став першим на Кіровоградщині, де на базі центральної районної лікарні запрацювало регіональне гемодіалізне відділення.

Гемодіаліз – метод позаниркового очищення крові, який проводять за допомогою апарату штучної нирки.

Про це “УЦ” повідомили у прес-службі ОДА.

Відтепер тут зможуть лікуватись хворі на хронічну ниркову недостатність з Маловисківського, Новоархангельського та Новомиргородського районів, які донедавна отримували такі необхідні їм послуги в Кіровоградській обласній лікарні або медичних установах сусідніх областей.

Перших пацієнтів гемодіалізного центру відвідав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він оглянув палати, технологічне оснащення відділення, поспілкувався з пацієнтами та медперсоналом.

Головний лікар закладу Костянтин Чурпій подякував керівництву області, начальнику профільного управління, а також депутатам районної та обласної рад за підтримку в реалізації даного проекту. Так, минулого року на оснащення регіонального гемодіалізного центру з обласного бюджету виділили 3 мільйони гривень. Близько 700 тисяч спрямували на проведення реконструкції хірургічного відділення, де розміщені гемодіалізні палати.

За словами Костянтина Чурпія, на даний момент гемодіалізний центр розрахований для обслуговування 12 пацієнтів за одну зміну. Зараз послугами центру користуються шість хворих з Маловисківського району, які лікуються тут тричі на тиждень.

Голова ОДА вручив для відділення два плазмові телевізори.

Сергій Кузьменко також ознайомився з роботою пологового та дитячого відділень райлікарні.

Фото Ігоря Демчука