З Кіровоградщини вигнали нелегального мігранта з Конго

13:03
1588
views

Співробітники контррозвідки Кіровоградського Управління СБУ спільно з обласною Держміграційною службою під час проведення рейду в рамках спільної операції «Мігрант» затримали громадянина Республіки Конго 1991 року народження.

Про це «УЦ» повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Перебуваючи на території України з порушенням міграційного законодавства, іноземець хотів незаконно легалізуватись на території держави та виїхати до однієї з країн Євросоюзу з подальшою там легалізацією у якості біженця, що прибув безпосередньо з країни походження.

За матеріалами Управління СБУ в Кіровоградській області за порушення правил перебування на території України в лютому 2017 року УДМСУ в області вже ухвалило рішення щодо примусового повернення іноземця до Конго з забороною в’їзду до України протягом трьох років. Однак мешканець африканської країни не залишив територію держави, перейшовши на нелегальне становище та переховуючись від правоохоронних органів.

Нині порушник утримується в Чернігівському пункті тимчасового тримання іноземців в очікуванні видворення з території України.