На Кіровоградщині затримали банду, яка награбувала понад 2 млн (ФОТО)

18:38
2408
views

Поліцейські викрили вісьмох учасників злочинної групи з ознаками організованості, які спеціалізувалися» на розбійних нападах та крадіжках.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Нині доведено причетність підозрюваних більше ніж до десяти епізодів злочинної діяльності, скоєних на території Кіровоградської, Вінницької, Миколаївської та Черкаської областей. Серед вилучених речових доказів – оргтехніка, мобільні телефони, предмети антикваріату, бойові нагороди, а також зброя, набої, транспортні засоби та наркотики. Суму завданих збитків потерпілі обраховують у понад два мільйони гривень.

«За попередніми даними, організатором групи виступив 30-річний уродженець Ульяновського району. Раніше судимий за особливо тяжкі злочини громадян зовсім не збирався ставати на шлях виправлення. Більш того, під час перебування у в’язниці відзначився низкою скоєних телефонних шахрайств – на кшталт «ваш син у поліції».
Нові історії отримали початок влітку минулого року. Після звільнення чоловік організував групу, до якої увійшли його друзі та знайомі, – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко. – Потерпілими від розбоїв і крадіжок в усіх випадках ставали заможні власники будинків. В їхні помешкання вдиралися невідомі люди зі зброєю, із закритими масками обличчями. Тим, хто не погоджувався добровільно віддати заощадження та матеріальні цінності, погрожували розправою або ж безжально били.

У підсумку кілька родин позбулися наявної готівки, телефонів та планшетів, колекційних монет, нагород, золотих виробів.

Після скоєного зловмисники втікали. Для того, аби не привертати до себе уваги, з «розмахом» витрачали чужі гроші на значній відстані від дому. Але, незважаючи на це, працівникам поліції вдалося встановити їх особи.

Так, під час 15 санкціонованих обшуків у зловмисників було вилучено низку речових доказів, серед яких набої, предмет, схожий на пістолет, ножі, маски та рукавички, п’ять автомобілів вітчизняного та іноземного виробництва».

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 «Розбій» та ч. 3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років з конфіскацією майна.