Суддя Кіровоградського райсуду, звинувачений у хабарництві, поки судитиме далі

18:01
1624
views

Вища рада правосуддя повернула клопотання заступника Генпрокурора щодо тимчасового відсторонення судді Миколи Сарапа від здійснення правосуддя.

Про це пише «Українське право».

Заступник Генерального прокурора клопотав про відсторонення судді Кіровоградського райсуду Миколи Сарапа до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження стосовно нього.

У поданні зазначалося, що судді вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Однак під час розгляду питання встановили, що клопотання заступника Генерального прокурора України містило прохання надати згоду на відсторонення від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження стосовно нього. Таким чином, презюмувалось, що прокуратура вже направила до суду обвинувальний акт стосовно судді. Водночас під час розгляду клопотання встановили відсутність доказів щодо передачі справи до суду.

Справа перебуває на досудовому розслідуванні, однак матеріали клопотання не містять підтвердження продовження строку розслідування.

Миколу Сарапа затримали співробітники СБУ 16 січня 2017 року. Суддя нібито вимагав три тисячі доларів за винесення вироку, не пов’язаного з позбавленням волі. У справі також фігурував адвокат обвинуваченого, який передавав служителю Феміди гроші.

23 січня Печерський районний суд Києва арештував легковик «Мерседес» Миколи Сарапа.

Сам суддя стверджує, що працівники СБУ підкинули йому гроші.