У Кропивницькому воювали за і проти МАФу на парковці (ФОТО, ВІДЕО)

15:36
5055
views

Жителі вулиці Космонавта Попова протестували проти встановлення МАФу на парковці біля супермаркету АТБ, власники павільйону намагалися переконати їх, що все – законно.

Свідком подій був кореспондент «УЦ».

Жителі Попова перекрили вулицю. Одна з учасниць акції, Марія, розповіла, навіщо вони це зробили.

«Ми протестуємо проти будівництва МАФів у місті, – сказала вона. – Нас тут близько сотні людей, усі – мешканці Попова».

Марія також зазначила, що вони зверталися до мерії, але чіткої відповіді не отримали.

«Ми будемо стояти до останнього», – заявила жінка.

Співробітники супермаркету стали на в’їзді на парковку. Однак довго робити це їм не дала поліція.

Трохи пізніше на місце подій прибув голова ГО «Кіровоградська міська організація зі сприяння розвитку торгівлі» Дмитро Овчинніков. Він заявив, що власник МАФу має всі необхідні документи. Також, за його словами, вулицю перекрили не обурені жителі мікрорайону, а працівники АТБ.

«Та вони взагалі податки не платять, – сказав він. – Просто давлять малий бізнес».

Адміністрація магазину, в свою чергу, категорично це заперечила. Районна керуюча Олена Ожигова показала документи, згідно з якими компанія регулярно сплачує орендну плату за землю до місцевого бюджету – понад 55 тисяч гривень на місяць.

Ситуацію спробував урегулювати депутат міської ради Олександр Цертій, проте йому не вдалося знайти спільної мови з Дмитром Овчинніковим. Останній доводив, що має на руках повний пакет документів на встановлення МАФу, але продемонстрував депутату не всі папери.

Крім словесних баталій, були і фізичні. Штовханина біля входу до супермаркету ледь не переросла в бійку.

Поки біля парковки тривали суперечки, будівельні роботи у майбутньому торговельному павільйоні не припинялися.

Фотогалерея

Нагадаємо, ввечері 8 квітня на парковці біля супермаркету АТБ на вулиці Космонавта Попова у Кропивницькому з’явилася металева конструкція під майбутній торговельний павільйон. Згодом з’ясувалося, що його власник – учасник АТО Сергій Щасливий. Підприємець наполягає на тому, що має всі необхідні дозволи на обладнання магазину.

В АТБ стверджують, що Щасливий – лише номінальний власник МАФу. У компанії також говорять, що вони орендують землю, на якій стоїть павільйон.