Дві територіальні громади з Кіровоградщини отримають допомогу від США

10:21
1534
views

У Києві оголосили 25 об’єднаних громад, які стануть учасниками програми USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Про це йдеться в повідомленні мінрегіонбуду, текст якого має «УЦ».

«Ми очікуємо, що усі громади, які беруть участь в Програмі, обов’язково стануть обличчям децентралізації, а їхні представники – агентами змін на місцях, – сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода. – Завдяки міжнародній підтримці ці громади тепер мають додаткові можливості, щоб продемонструвати швидкі зміни, стати взірцем для інших у створенні та впровадженні власних стратегій розвитку, у підвищенні рівня освітніх, медичних, соціальних, адміністративних та інших послуг мешканцям, у реалізації інфраструктурних проектів, у ефективному використані коштів і, загалом, – у вирішенні більшості питань місцевого значення».

Серед 25 обраних громад – по шість з Дніпропетровської та Тернопільської областей, п’ять з Миколаївської, три з Івано-Франківської, по дві з Херсонської та Кіровоградської областей, одна з Харківської.

На Кіровоградщині допомогу від USAID отримають Маловисківська та Новоукраїнська міські громади.