Гендиректор «СхідГЗК» тепер не матиме права вийти вночі з дому

09:14
2085
views

Солом’янський райсуд Києва відмовився заарештувати і відпустив під домашній арешт гендиректора державного підприємства «Східний гірничозбагачувальний комбінат» Олександра Сорокіна, підозрюваного в заволодінні 17 мільйонів доларів при закупівлі урану для ДП.

Читайте також: Як саме крали гроші на «СхідГЗК» – інфографіка від НАБУ

Про це сказала суддя Вікторія Кицюк, передає «Українська правда».

Суддя назвала обґрунтованою підозру, висунуту Сорокіну, але не побачила соціальної небезпеки в знаходженні його не під вартою.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт підозрюваного й обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

При цьому суд відмовився віддати підозрюваного на поруки депутатам Верховної Ради від «Народного фронту» Юрію Березі, Віталію Сташуку та Геннадію Кривошиї.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Екс-нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.

Мартиненка випустили на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.

Гендиректор держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Олександр Сорокін заявив, що повертається до України і готовий до спілкування з НАБУ. В аеропорту «Бориспіль» йому вручили повідомлення про підозру.

Фото: УНІАН