Влада Кропивницького обіцяє замінити дерева, до яких приковувала себе активістка, липами

14:44
2527
views

У Кропивницькому триває реконструкція пологового будинку №1, що на вулиці Олени Журливої.

Проектними роботами передбачається заміна старого паркану навколо закладу на новий, повідомили «УЦ» у прес-службі мерії.

Будівельні роботи виконує підрядник – ПП «Енерго». Підприємство звернулося до балансоутримувача зелених насаджень на вулиці Олени Журливої КП «Благоустрій» з клопотанням отримати дозвільні документ на видалення 18 дерев.

«Заміна паркану передбачає облаштування належного фундаменту під нього, а це означає, що коренева система дерев, які ростуть навколо закладу охорони здоров’я буде пошкоджена, – зазначив директор ПП «Енерго» Віктор Ніколаєнко. – Зважаючи, що більша частина зелених насаджень у цьому місці і без того перебувають у незадовільному стані, – вони просто загинуть. Тож ми завчасно передбачили у проекті заміну зелених насаджень на молоді, які будуть висаджені після завершення будівельних робіт».

У свою чергу, КП «Благоустрій» звернулося до управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради з проханням надати дозвіл на видалення 10 акацій, 5 черешень, тополі, липи і клену.

За висновком комісії, більшість дерев перебували у незадовільному стані, й лише три з них – тополя, акація і липа – мали задовільний вигляд.

«Замість 18 знесених старих дерев навколо пологового будинку висадять 37 молодих саджанців лип. Деревця планують закупити в Голованівському розпліднику, про що вже є попередня домовленість, а висадження відбудеться восени 2017 року – у сприятливий для цього період», – наголосили у прес-службі.

Проти знесення дерев біля пологового будинку сьогодні, 10 травня, протестували місцеві активісти. Одна з них – Надія Паливода – приковувала себе до дерева.

Фото з «Фейсбук» Олени Шворак