У дерева, біля яких у Кропивницькому екс-чиновник напав на журналіста, забили цвяхи (ФОТО)

11:42
2372
views

Невідомі зашипували дерева біля пологового будинку №1 у Кропивницькому.

Читайте також: Влада Кропивницького обіцяє замінити дерева, до яких приковувала себе активістка, липами

Про це йдеться у повідомленні у групі «Озеленення Кропивницький» у «Фейсбуці», передає кореспондент «УЦ».

«Подзвонили невідомі мені активісти й повідомили, що ті чотири дерева, які залишилися біля пологового №1, зашипували. Також вони прикріпили до дерев таблички, на яких написано, що вони зашиповані, – написала у групі активістка Надія Паливода. – Шипування дерева – це коли під гострим кутом у нього забиваються цвяхи для того, щоб завадити його спилу бензопилою. Хочу донести цю інформацію до Viktor Nikolayenko – як головного керівника робіт: будь ласка, попередьте працівників фірми «Єлізавета», що спилювання цих дерев бензопилкою може завдати шкоди інструментам і привести до їх поломки».

Вона також зазначила: «Шипування дерев не є псуванням дерева і тому не потрапляє під дії Лісового кодексу України або Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В Україні активно застосовується з початку 2000-х у зв’язку з масовою та незаконною забудовою міських скверів і парків, а також захисту лісів від браконьєрів. Шипування використовувалося захисниками парку ім. Горького в Харкові, а також Чернечого лісу, Лисої гори і дерев у Гідропарку в Києві, зараз активно застосовується в Карпатах на незаконних рубках.

Пошкодження від цвяха мізерне. Крім того, деякі садівники використовують цвяхи для підвищення врожайності дерев. Вони переконані, що десяток цвяхів у стовбурі – найкращий спосіб збільшити розміри і кількість плодів на дереві».

Нагадаємо, колишній заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, головний інженер ПП «Енерго», яке реконструює паркан навколо пологового будинку №1, Віктор Ніколаєнко напав на журналіста «Першої електронної».