У Кропивницькому затримали організатора замаху на вбивство керівника колонії

19:07
1753
views

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом готування до вчинення посягання на життя одного з керівників установи виконання покарань №14.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

«У особи, яка відбуває покарання в Кропивницькій УВП №14, виникли неприязні відносини з одним із керівників. Засуджений захотів убити представника адміністрації. Задля помсти він, не маючи можливості особисто вчинити злочин, залучив за винагороду до його реалізації ще одну особу. Вбивство мало відбутися шляхом підриву автомобіля за допомогою боєприпасів, а саме гранати Ф-1», – сказано у повідомленні.

Завдяки скоординованій роботі прокуратури та поліції вчинення злочину вдалося упередити, а осіб, що його готували – затримати.

Правоохоронці імітували злочин. Наразі організатора та співучасника затримали у порядку ст. 208 КПК України.  Знаряддя злочину – гранату Ф-1 – вилучено.

Найближчим часом фігурантам провадження повідомлять про підозру за ч. 1 ст. 14, ст. 348 (готування до вчинення посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та оберуть їм запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває.

У секторі комунікації ГУ Національної поліції в області також розповіли про деталі операції: «Інформацію про підготовку до вчинення вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину – «вибух» автомобіля та поранення потерпілого. Громадянин, загибель якого особи пропонували купити за гроші, залишив місце пригоди живим і неушкодженим, та головною умовою документування злочинних дій продовжувала бути повна конспірація.

А тим часом чутки про резонансний злочин почали ширитися серед містян. Коли ж у замовників не залишилося сумнів щодо виконаної вбивцями «роботи», працівники поліції та прокуратури з залученням спецпідрозділу поліції «КОРД» провели спецоперацію з затримання осіб одразу після передачі грошових коштів за замовний злочин у якості розрахунку».

Нaгaдaємо, близько п’ятої ранку сьогодні, 19 трaвня, в одному зі спaльних мікрорaйонів Кропивницького підірвaли aвтомобіль «Нивa».