Жителі Олександрії бояться, що бойові гелікоптери вріжуться у дев’ятиповерхівку

10:01
1633
views

Жителі Олександрії бояться повітряних машин, які останнім часом стали літати незвично низько.

З такою скаргою до «Моєї Олександрії» звернулася мешканка міста Оксана Сокрута.

Жінка поскаржилася на вертольоти, які лякають населення. Вона боїться, що повітряна машина коли-небудь зачепить дев’ятиповерховий будинок.

«Я живу на дев’ятому поверсі, вікно було відкрите. Спочатку я почула сильний шум, потім сильний потік повітря в вікно і… побачила просто перед своїм вікном вертоліт. Він пролетів настільки низько, що навіть було дивно, як він не зачепився за антени на даху будинку. Може, є якісь способи впливу на ситуацію?! Може, після висвітлення подібних ситуацій в ЗМІ вони почнуть думати, що творять. Адже житловий масив – це не місце для навчань», – сказала Сокрута.

Жінка живе на «Верхньому БАМі», який знаходиться недалеко від військового аеродрому. За її словами, в останні дні гелікоптери літають регулярно. Вона дзвонила в частину і скаржилася на ситуацію.

Те, що відбуваються польоти, підтвердив командир частини Руслан Яковлєв. Також він зазначив, що йому передають скарги населення: «Доходять до мене ці скарги».

За словами Яковлєва, польоти проводяться на допустимій висоті та в допустимому віддаленні від будинків.

«Над житловими будинками там не проводяться польоти. Просто їм так завжди здається. Ми поруч – над дорогою і полем, але виходить там поруч цей будинок, і нікуди ми від цього не дінемося. Літають вони над полем, над дорогою, над житловими об’єктами не літають, безпеки дотримуються», – прокоментував Яковлєв.