На хабарі взяли керівника кіровоградської філії «Укрветсанзавод»

15:04
2023
views

Кіровоградська місцева прокуратура викрила на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 13,7 тис. грн. директора Кіровоградської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

Державне підприємство «Укрветсанзавод» займається переробкою відходів тваринного походження, зокрема кісток та шкіри, з яких отримують кісткове борошно, що за своїми властивостями збагачене на фосфор, кальцій та протеїн й ідеально підходить у якості добавки до корму птахів.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Службовець вимагав та отримав кошти з представника одного з господарств Кіровоградщини за поставку продукції ветсанзаводу«поза касою», тобтобез будь якого оформлення угоди.

Неправомірну вигоду директор держпідприємства отримував у два етапи. Під час передачі другої частини коштів у сумі 8,7 тис. грн. його затримала прокуратура спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України за підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі тривaють обшуки зa місцем його роботи тa проживання і вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Кропивницькому визначили розмір застави для хабарника з Держпродспоживслужби.