Житель Кропивницького зберігав удома зброю і наркотики (ФОТО)

11:13
1560
views

У Кропивницькому працівники карного розшуку поліції області викрили чоловіка, який зберігав удома наркотики у пігулках та пістолет.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили і вилучили близько півсотні заборонених у вільному обігу пігулок «трамадолу» та «метадону». Крім медичних препаратів, у квартирі підозрюваного також знайшли предмет, схожий на пістолет, який чоловік зберігав у ліжку своєї родички, що мешкала з ним.

«Оперативну інформацію про те, що 31-річний непрацюючий громадянин, раніше судимий за скоєння майнових злочинів, зберігає вдома заборонені речі, поліцейські отримали на початку тижня. У ході перевірки вона знайшла підтвердження, – розповів т. в. о. начальника кримінальної поліції ГУНП в Кіровоградській області Володимир Хвостов. – Наявні заборонені препарати, зі слів підозрюваного, знаходилися у нього для власного не медичного вживання. Походження предмету, схожого на пістолет, та двох десятків набоїв до нього власник пояснити не зміг».

Нині вилучене направлено для проведення експертиз. За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч. 1 ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, на Кіровоградщині триває операція «Мак». Із загальної кількості кримінальних проваджень, розпочатих у її рамках, 13 вже направлено на розгляд до суду.