Колишній в. о. мера Кіровограда не сприймає назву «Кропивницький»

13:07
3919
views
Іван Марковський виступає на громадських слуханнях про перейменування Кіровограда у червні 2015 року/скрін-шот з YouTube

Колишній секретар міської ради обласного центру Іван Марковський не сприймає нову назву міста.

З 30 травня 2014 року по 19 листопада 2015-го Іван Марковський виконував обов’язки міського голови Кіровограда. До цього багато років поспіль обирався депутатом міськради, був також її секретарем.

Про це він заявив у коментарі «УЦ».

«Ні, я не став кропивничанином, – сказав Іван Марковський. – І не тому, що мені чимось не подобається Кропивницький, а тому, що місто перейменували проти волі народу. Є внутрішнє несприйняття цієї назви, тому що був використаний силовий прийом, який нічим не відрізняється від тоталітаризму радянських часів. Верховна Рада показала, що може зробити те, що сама захоче, без урахування думки людей. Я називаю цих людей групою авантюристів, хоча вони стверджують, що здійснили подвиг. У чому подвиг?»

Нагадаємо, 14 липня 2016 року Верховна Рада, виконуючи закон про декомунізацію, перейменувала Кіровоград на Кропивницький.

Увечері в п’ятницю, 14 липня 2017-го, перейменування відзначили зібранням біля театру імені Кропивницького. Вранці прихильники назви «Єлисаветград» провели автопробіг.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович заявив, що визнає нову назву міста, але не те, як ухвалювали рішення про перейменування.

Більше коментарів щодо перейменування Кіровограда на Кропивницький читайте у свіжому номері тижневика «УЦ», який вийде друком у четвер, 20 липня.