Прокуратура поки не знає, чи перевищувала поліція повноваження у конфлікті в Бережинці

16:15
2136
views

Розслідування щодо перевищення повноважень працівниками поліції та Нацгвардії в Бережинці триває.

Про це на зустрічі з громадськістю заявив начальник слідчого відділу прокуратури області Сергій Чеботарьов, повідомили «УЦ» у прес-службі відомства.

«У рамках досудового розслідування слідчими прокуратури проводиться величезний масив роботи. Наразі вже допитано більше 90 осіб, призначено понад 20 судово-медичних експертиз, витребувано низку документів, які дадуть можливість встановити підстави перебування як правоохоронців такі і представників громадської організації на території села. Розслідування триває», – сказав Чеботарьов.

Заступник прокурора області Андрій Рудницький наголосив, що прокуратура області зацікавлена в активній та дієвій позиції громадських організацій регіону й дослухатиметься до всіх громадських ініціатив, що стосуються діяльності органів прокуратури у сфері зміцнення законності та правопорядку в регіоні.

Нагадаємо, довкола ТОВ «Нива-2010» в Бережинці Кіровоградського району виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.

Демобілізовані бійці батальйону «Донбас» прибули захищати майно ТОВ «Нива-2010». Їх затримала поліція спільно з бійцями Національної гвардії.

Представники «Донбасу» та місцеві мешканці вважають, що поліція діяла незаконно.

Начальник ГП Нацполіції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко заявив, що в Бережинці правоохоронці не перевищили свої повноваження. Дії поліції та Нацгвардії в селі розслідує прокуратура.