В Олександрійському районі депутат від Опоблоку напав на жителя села (ВІДЕО)

10:22
3146
views

Учасника зібрання з питання обговорення створення Приютівської об’єднаної територіальної громади побили під час заходу, який відбувся у селі Войнівка 15 липня.

Чоловікові нанесли легкі тілесні ушкодження, пишуть «Олександрійські новини».

Як повідомив начальник районного відділення Олександрійського відділу поліції Олександр Кодак, за фактом порушили кримінальне провадження, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поліцейські кваліфікували скоєний злочин за статтею 125 Кримінального кодексу України – нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Відповідна стаття передбачає санкцію у вигляді штрафу, громадських робіт або виправних робіт. Якщо буде доведено, що ушкодження спричинили короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності, то це може бути не тільки штраф чи роботи, але й арешт чи навіть обмеження волі до двох років.

«Кримінальне провадження порушено за фактом, поки що по провадженню нікому з громадян не оголошено про підозру у скоєнні злочину», – сказав Кодак.

Як повідомили «Олександрійським новинам» свідки подій, під час обговорення питання об’єднання громади проти одного з учасників зборів, який висловлював альтернативну, ніж представники олександрійської міської влади, думку, застосували фізичні заходи впливу.

За даними «Моєї Олександрії», чоловік у жовтій футболці, який напав на учасника зборів, – депутат Олександрійської районної ради від Опозиційного блоку Андрій Турський. Обранець свою участь у сутичці заперечив і порадив спитати жителів Войнівки, «штовхав він когось чи ні».