Суддя з Кропивницького пройшла за конкурсом до Верховного Суду

15:26
2199
views

Суддя Апеляційного суду Кіровоградської області Світлана Яковлєва перемогла у конкурсі на посаду судді Касаційного кримінального суду.

Про це свідчать результати конкурсу до Верховного Суду, копію яких має «УЦ».

Конкурc розпочався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі у конкурсі 1436 особи, 846 подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 – до проходження кваліфікаційного оцінювання.

Під час оцінювання учасники конкурсу склали професійні та психологічні тести, пройшли перевірки Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції, Громадської ради доброчесності тощо.

Вища кваліфікаційна комісія суддів провела співбесіди у колегіях з 381 кандидатом.

За результатами конкурсного добору Вища кваліфікаційна комісія суддів надішле до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів.

За даними декларації за 2016 рік, Світлана Яковлєва має дві квартири у Знам’янці (одна з них оформлена на сина) та одну – в Кропивницькому. Їздить суддя на «Деу Ланосі» 2007 року випуску.