Проект “УЦ”: “Что я думаю по этому поводу”

14:59
1610
views

Чи варто боятися серпня?

Серпень вже багато років непростий місяць як для України, так і для її сусідів, і світу в цілому. Наприклад, три роки тому в серпні в нас був жахливий кривавий Іловайський котел… А в Росії свого часу в серпні був дефолт країни, в серпні вона напала на Грузію, ще раніше почалася грузинсько-абхазька війна. І ще перша чеченська війна почалася в серпні, в серпні затонув підводний човен «Курськ» і згоріла Останкінська вежа. У серпні розвалився Радянський Союз, луснула піраміда МММ, прорвало греблю Саяно-Шушенської ГЕС. У серпні було створено ООН, всі літні Олімпіади проходять у серпні, в серпні відбувся найвідоміший у світі музичний фестиваль у Вудстоку.

А ще це місяць підготовки до навчання в школах і вишах. Чого чекаєте від серпня ви? Серпень-2017 буде спокійним і гарним оксамитовим сезоном?

Олексій Хмара, донедавна керівник українського відділення організації Транспаренсі Інтернешнл:

– Від серпня чекаю:

– хоч якогось врожаю в рік, коли все побив град і були тривалі заморозки;

– вступу на бюджетну форму навчання всіх, хто хотів, адже цього року електронний вступ «глючить» особливо помітно;

– тепла й доступного транспорту всім, хто хоче на море та поки не вибрався.

Ну і нового політичного сезону, який стартує з Днем незалежності і в який Саакашвілі входить без паспорта та з великим зубом на Порошенка та його партію влади.

Віктор Делюрман, керівник агенції з нерухомості:

– На жаль, ситуація в світі настільки вибухонебезпечна, що чекати спокійного та гарного оксамитового сезону в країні, проти якої розв’язали гібридну війну, можна лише в мріях. Ми радіємо, коли чуємо в зведеннях з фронту, що жоден наш боєць не загинув і не отримав поранення. Хоча я маю на увазі людей, небайдужих до долі нашої країни, а в нас повно таких, кому все це до кремлівської лампади, і вони зберігатимуть спокій (а хтось і радітиме!) навіть тоді, коли по Великій Перспективній (не дай Боже!) проїдуть російські танки. А більшість людей скучили за миром, спокоєм і радість від життя знаходять у вирощених своїми руками помідорах, дітях, онуках і простих приємностях, які ми самі собі й створюємо. А коли ти в злагоді із самим собою та оточуючими, то, врешті, не так важливо, відбувається це десь на узбережжі Тихого океану чи на березі Сугоклеї.

Юрій Митрофаненко, кандидат історичних наук:

– Серпень – останні два тижні моєї відпустки, тому планую максимально корисно скористатися літом на повну. За два дні вирушаю на патріотичний рок-фест «Бандерштат» до Луцька, де презентуватиму фільм і книгу. Буду насолоджуватися спілкуванням із друзями, гутірками та гарною українською музикою. Очікую виходу «Динамо» Київ до Ліги чемпіонів. Мрію про переможний мир на сході, чекаю мистецького фестивалю в Кропивницькому. А ще розпочинаємо проект, який має стати родзинкою життя нашого міста в червні 2018-го!

Костянтин Поляков, громадський діяч:

– Поганого точно нічого не очікую! Літо, відпустки, сонце світить, над нашим містом Кропивницький мирне небо, і я вважаю, що так буде й надалі. Вірю, що все погане, що іноді приносили нам серпні минулих років, вже позаду.

Навіть у складному для мене (та і всієї країни) серпні 2014 року я дивився на все оптимістично. У липні мене було поранено в зоні АТО в Луганській області. А вже в серпні я перебував на реабілітації в рідному місті, до мене нескінченним потоком йшли друзі, знайомі та навіть незнайомі люди. Тоді я зрозумів, що такий народ, як наш, нікому не здолати.

А зараз я чекаю на головний день року, який для мене саме в серпні, – це День незалежності України. Хочу гарно його відсвяткувати, чого й всім іншим бажаю. Також не забуваємо відзначити День українського прапора. Взагалі все буде добре!

Геннадій Рибченков, «УЦ».