У Мережі з’явився офіційний тизер фільму про «кіборгів» (ВІДЕО)

10:55
1783
views

Режисер «Кіборгів» Ахтем Сеітаблаєв поділився першим офіційним тизером фільму.

До оборони Донецького аеропорту, що почалася у травні 2014 року, в різний час залучалися третій полк спецпризначення (Кропивницький), десантні бригади України та добровольці з Добровольчого українського корпусу («Правий сектор»). Наприкінці вересня 2014-го українські захисники аеропорту стали відомими як «кіборги». Вперше їх так назвав сепаратист, який намагався пояснити причину того, що озброєні проросійські бойовики не можуть зломити запеклий опір оборонців летовища.

Про це пише «УП. Життя».

Творці розповідають, що стрічка «Кіборги» – це історія не про війну, а про сучасних героїв, які творять Україну. Незважаючи на різницю у походженні та віці, їх об’єднала одна мета – захистити рідну землю від агресора.

«Як кажуть кримськотатарські філософи, якщо хочете розказати щось народу, починайте з того, що вони зрозуміють. Тому в нашому фільмі буде багато бойових сцен, комп’ютерної графіки та піротехніки, – зазначив Ахтем Сеітаблаєв. – Але це лише одна частина «Кіборгів» – для тих, хто любить розбирати кіно зсередини, ми підготували досить багато змісту для розумової праці. Наприклад, наші герої всерйоз обговорюють, чи зрадник Гоголь, російськомовний письменник, народжений в Україні».

За жанром фільм є воєнною драмою. Сценарій написала Наталія Ворожбит.

У 2016 році картина отримала половину фінансування від Держкіно. Загальний бюджет – близько 50 мільйонів гривень.

Перші два етапи зйомок минули в павільйоні на Київщині й на злітній смузі біля Чернігова. На Гончарівському полігоні знімальний процес завершився 8 квітня.

Прем’єра фільму запланована на 6 грудня 2017 року.