Обвинувачений у відмиванні коштів на Кіровоградщині екс-нардеп проситься до суду

17:08
2003
views

Колишній народний депутат України фракції «Народний фронт» Микола Мартиненко виступає за якнайшвидше направлення до суду для розгляду по суті кримінального провадження щодо розтрати коштів ДП «СхідГЗК», в якому він фігурує як підозрюваний.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Гору паперу, яку зібрали НАБУ і САП, вони мають якомога швидше передати до суду по суті справи. І це моя основна мета. Я хочу захистити свою честь і гідність у суді. Але САП і НАБУ затягують цю справу, тому що нічого передавати до суду», – сказав Мартиненко журналістам у четвер у Києві.

На його думку, розслідування продовжили на шість місяців, оскільки немає достатнього обґрунтування висунутої йому підозри.

«Моя вимога до НАБУ і САП: виконуйте свою обіцянку… Основне завдання, за яке я боротимуся, щоб справа якомога скоріше перейшла до суду», – додав екс-нардеп.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Колишнього нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.