У Кропивницькому керівництво газової заправки заявляє про рейдерство з боку «Кіровоградгазу»

13:06
5115
views

Керівництво ТОВ «Грантранс» заявляє про спроби ВАТ «Кіровоградгаз» паралізувати роботу газової заправки, що знаходиться на вулиці Волкова в обласному центрі.

Сьогодні, 17 серпня, працівники «Кіровоградгазу» спробували перекрити газопровід на перехресті вулиць Курганної й Комарова, однак їм завадили співробітники «Грантрансу» та представники перевізників, передає кореспондент «УЦ».

«Перевізники – маршрутники – у Кропивницькому свої авто заправляють в основному метаном. Метанова заправка в межах міста – одна, на вулиці Волкова. Зараз намагаються її відключити від магістральних мереж «Кіровоградгазу», – заявив голова Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської асоціації перевізників Анатолій Голованов. – Тут зараз я знаходжуся й інші представники перевізників – ми проти того, щоб «Кіровоградгаз» таким от чином позбавив людей можливості заправлятися в місті й змусив виїжджати за метаном за межі Кропивницького».

За словами директора ТОВ «Грантранс» Володимира Олійника, «Кіровоградгаз» намагається блокувати роботу підприємства.

«Терор з боку «Кіровоградгазу» почався сьомого серпня. Це пряме рейдерське захоплення – чи спроба рейдерського захоплення – нашого підприємства, однозначно, – вважає він. – Сьомого числа приїхала бригада, придумала, що у нас там витік газу. Сьогодні – четверта спроба перекрити газ. Це чи перерозподіл ринку, чи ще щось, але головне – ймовірна зупинка підприємства. Хоча ми щомісяця платимо «Кіровоградгазу» сто двадцять тисяч гривень за розподіл газу. Що їм ще треба? Розходитись ми не збираємось, стоятимемо, поки ситуація не вирішиться».

Поспілкуватися з присутніми на місці подій співробітниками «Кіровоградгазу» не вдалося. На прохання прокоментувати ситуацію чоловік, що віддавав якісь розпорядження рядовим працівникам, заявив: «Чекайте керівника робіт, він усе розповість». Коли кореспондент «УЦ» поцікавився, як довго чекати, співрозмовник порадив: «А ви в нього спитайте, як довго».

На зауваження, що тоді новина може вийти без оприлюднення думки іншої сторони, чоловік відповів: «А мені що? Я тут просто перехожий, можна сказати».

«УЦ» вдалося ідентифікувати особу «перехожого» – це головний інженер ВАТ «Кіровоградгаз» Володимир Стрижак. Як зазначив юрист «Грантрансу» Михайло Гуртовий, Стрижак разом з підлеглими приїжджав на заправку і теж відмовлявся назватися.

На місці подій наразі чергує поліція.

Нагадаємо, 29 червня відбулися позачергові загальні збори акціонерів ВАТ «Кіровоградгаз».

НАК «Нафтогаз України», якій належить 51% акцій Кіровоградгазу, ініціювала і затвердила на зборах низку рішень (цитата):

«1. Роботу правління та наглядової ради Кіровоградгазу визнано незадовільною.

2. Повноваження голови та членів правління товариства припинено.

3. Припинено повноваження голови та членів наглядової ради Кіровоградгазу: І. Вороніна, А. Фабрики, Ю. Величка, Е. Сабірова та С. Назаренка.

4. Новим головою правління товариства обрано за результатами проведеного у 2016 році конкурсу Олександра Гладкого.

5. Новим головою наглядової ради «Кіровоградгазу» став Олег Діденко».

Олександр Гладкий тоді заявляв: «Політика закритості закінчилася, «Кіровоградгаз» відкритий для всіх – для споживачів, для журналістів, представників громадськості. Система, коли клієнт бігав за постачальником послуги, повинна піти в минуле, ми будемо першими виходити на контакт з людьми».