Поліція викорчувала у жителя Вільшанського району 99 кущів коноплі (ФОТО)

11:12
1506
views

Протиправні дії мешканця одного з сіл Вільшанського району поліцейські викрили в рамках оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак».

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

«Під час відпрацювання населеного пункту дільничний офіцер поліції отримав інформацію про те, що 43-річний місцевий житель на присадибній ділянці свого домоволодіння вирощує рослини, ззовні схожі на коноплю, – розповів т. в. о. начальника Вільшанського відділення поліції Олег Клименко. – За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Згідно з ухвалою районного суду, працівники поліції провели санкціонований обшук в обійсті громадянина. У результаті виявили та вилучили 99 кущів, схожих на коноплю. Вилучені рослини направили для проведення судової експертизи, згідно з висновком якої вони містять наркотичні засоби та психотропні речовини».

Як пояснив господар домоволодіння, нарковмісні рослини він вирощував для власних потреб.

У даний час за вказаним кримінальним провадженням проводиться досудове розслідування. Санкцією статті передбачено покарання – обмеження волі на строк до трьох років.