У Кропивницькому судитимуть борця з корупцією – за корупцію

15:48
1640
views

Слідство за фактом отримання хабара керівником одного з ЖЕКів Кропивницького завершене.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено розслідування у кримінальному провадженні відносно керівника одного із ЖЕКів м. Кропивницького та його пособника, які обвинувачуються у вимаганні 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди», – сказано у повідомленні.

Слідств встановило, що неправомірну вигоду начальник підприємства вимагав та отримав від жительки міста за сприяння в прийнятті позитивного рішенням про приватизацію квартири на користь неповнолітньої дитини останньої. Діяв обвинувачений через посередника, з яким перебував у дружніх стосунках.

Обвинувальні акти за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої влади та службового становища, поєднане з її вимаганням) та за ч. 2 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України скеровані до суду для розгляду за суттю.

Обох фігурантів справи затримали 23 лютого 2017 року слідчі прокуратури за оперативного супроводу СБУ при отриманні частини неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США.

Посередник, який передавав гроші, був заступником керівника регіонального відділення громадської організації «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю».