Кіровоградщина має рекордну суму на ремонт доріг – Кузьменко

17:58
3028
views

Загалом на будівництво, ремонти та утримання автошляхів області у 2017 році з усіх джерел спрямовано близько 700 мільйонів гривень, зокрема 25 мільйонів гривень – з обласного бюджету та 215 мільйонів гривень – від перевиконання митних зборів.

Ця сума значно більша від тих, які виділялися у попередні роки, повідомили «УЦ» у прес-службі ОДА.

«У 2015 році на поточні середні й капітальні ремонти доріг області коштів не надходило – лише близько 150 мільйонів гривень на утримання. В останні роки державна політика стосовно ремонту і утримання доріг абсолютно змінилася. У 2016 році ми вже мали близько 500 мільйонів гривень на поточний середній ремонт. Цього року ми матимемо 700 мільйонів гривень на всі заходи. За останні років сім років маємо рекордну суму на ремонт доріг, – сказав голова ОДА Сергій Кузьменко після огляду ділянки автотраси Н-01 «Знам’янка – Київ». – Прем’єр-міністр України запевнив, що ця політика буде продовжена і в 2018 році це передбачено в Державному бюджеті. Також на дороги спрямовуватиметься до 50% коштів від перевиконання в області митних зборів. З обласного бюджету ми також виділяємо кошти для ремонту автошляхів. Тому є багато шляхів для досягнення кінцевої мети – покращення якості доріг Кіровоградщини».

2017 року на Кіровоградщині поточний середній ремонт проводиться на ділянках доріг загальною протяжністю 90 кілометрів, 34 з яких уже ввели в експлуатацію. Усі ремонтні роботи мають завершити до 20 листопада.