Державний реєстратор, який нібито «завів» рейдерів у Бережинку, судитиметься з Мін’юстом

12:04
2267
views

Державний реєстратор з Малої Виски Володимир Руденко, якого відключили від реєстру за внесення змін до нього щодо нових власників ТОВ «Нива-2010», судитиметься за поновлення доступу.

Про це він заявив у коментарі «УЦ».

«По-перше, хочу сказати, що заява про анулювання моєї ліцензії – це неправда, – сказав Руденко. – Немає такого поняття, як анулювання ліцензії державного реєстратора, оскільки немає ніякої ліцензії. Мене відключили від державного реєстру. По-друге, за законом, державний реєстратор не вчиняє правочину, він просто вносить дані до реєстру на підставі нотаріально завірених документів».

За словами Володимира Руденка, документи про зміну власників були належним чином оформлені: «На них стояли печатка і підпис нотаріуса. У мене немає повноважень перевіряти достовірність нотаріальних дій, я просто – повторюю – зобов’язаний внести зміни до реєстру на підставі нотаріально завірених документів. На якій підставі я мав відмовити? Печатка нотаріуса не сподобалась, його підпис чи прізвище? Я не маю права ставити під сумнів нотаріальні дії. Які конкретно норми закону я порушив?»

Володимир Руденко також наголосив, що оскаржуватиме рішення Мін’юсту про позбавлення його доступу до державного реєстру через суд.

«Я вже подав позов, – зазначив він. – Проблема в тому, що його має розглядати колегіально адміністративний суд, а в Кропивницькому колегія суддів зібратися не змогла. Справу переадресували на Черкаси, там теж поки руху ніякого немає. Скільки це триватиме, прогнозувати складно, але обов’язково доведу свою правоту».

Нагадаємо, довкола ТОВ «Нива-2010» виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.

Власника у держреєстрі змінив державний реєстратор з Малої Виски Володимир Руденко.

Заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова заявила, що Мін’юст анулював його ліцензію.