Одного з «чорних археологів», що копали радіоактивні відходи у Кропивницькому, оштрафували

13:05
1693
views

За незаконні розкопки зараженого цезієм металу в Кропивницькому на одного з порушників наклали максимальний штраф – 1360 грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 5 вересня, повідомив керівник спецінспекції Кіровоградської міської ради Андрій Максюта, передає кореспондент «УЦ».

Рішення про штраф ухвалили під час розгляду факту розкопок на засіданні адмінкомісії міської ради.

«Відносно власника екскаватора [головного інженера КП «Універсал-2005» Ігоря Тюріна] матеріали провадження направлять до Бережинської сільради, за місцем реєстрації даної особи», – додав Максюта.

Нагадаємо, 13 липня 2017 року «чорні археологи» добували за допомогою екскаватора метал на території Веселівського родовища у Кропивницькому, де закопані радіоактивні відходи.

Пізніше заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Олексій Гненний запевнив, що радіаційний фон у Кропивницькому та на його околицях перебуває у межах норми.

За даними керівника міської спецінспекції Андрія Максюти, розкопками займалися п’ятеро мешканців Кропивницького зі зв’язками в різних відомствах: «Батько одного з ділків-організаторів очолює обласне управління однієї з державних установ, ще один ділок працює одним з керівників комунального підприємства міської ради, ще один ділок з цього квінтету має зв’язки у правоохоронних органах».

На минуле засідання адмінкомісії власник «радіоактивного» екскаватора прийшов з адвокатом.