Поліція Кіровоградщини розповіла про результати операції «Мак»

13:59
1291
views

На Кіровоградщині за результатами операції «Мак» поліцейські розпочали понад 80 кримінальних проваджень.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Працівники поліції підбили підсумки оперативно-профілактичного відпрацювання, що тривало на території області з 1 червня по 28 вересня.

Поліцейські обстежили майже тисячу присадибних ділянок, унаслідок чого виявили 81 факт незаконних посівів нарковмісних рослин, за якими розпочато кримінальні провадження.

У даний час 43 особам вже повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Загалом працівники поліції виявили майже 47,5 тисячі нарковмісних рослин, з яких понад 93% складає конопля, решта – мак.

Крім того, у період відпрацювання з незаконного обігу поліцейські вилучили понад 12,6 кг наркотичних засобів.

Робота з викриття наркозлочинів триває. Працівники поліції нагадують: інформацію про осіб, причетних до вчинення таких правопорушень, можна повідомити за телефоном гарячої лінії (095) 189-43-50, на електронну пошту kirovohrad@antidrug.gov.ua або безпосередньо до управління протидії наркозлочинності ГУНП в області за адресою: Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 30. Конфіденційність гарантується.