В Олександрії протестуватимуть проти дій міської влади

09:59
1125
views

Кожний олександрієць, який справно оплачував квитанції за утримання будинків і прибудинкових територій останні шість років, переплатив близько шести тисяч гривень.

До таких висновків прийшов голова Кіровоградської обласної громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на виробництві, та козацтва України» Сергій Горбачов, пишуть «Олександрійські новини». Саме тому він збирає акцію протесту під стінами Олександрійської міськради 25 грудня.

Ще місяць тому активісти виграли останній суд за позовом про незаконність рішень виконкому. Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення олександрійської Феміди і визнав рішення виконавчого комітету про підняття тарифів на квартплату у 2011 і 2016 роках незаконними та нечинними.

Тепер же активісти збирають акцію протесту з вимогами розпуску виконкому та відсторонення міського голови, який свого часу підписав згадані рішення.

«Цей виконавчий комітет треба розпустити, бо влада порушила закон», – впевнений Сергій Горбачов.

На акції протесту планується також підняти питання про політичну відповідальність депутатів Олександрійської міськради, які сформували нинішню більшість, щодо невиконання ними своїх передвиборних обіцянок.

За підрахунками активістів, переплата за обслуговування будинків становить приблизно по шість тисяч гривень на кожного користувача. Крім того, під питанням тепер опинилися і сотні тисяч гривень, що держбюджет перерахував як компенсації за субсидіями.

Акція протесту проти дій міської влади запланована на 11:00 25 грудня біля будівлі міської ради.