Райкович та Яриніч: плани на наступний рік

14:53
1543
views

Реконструкція набережної, нові тролейбуси, хірургія для швидкої допомоги, тепломодернізація шкіл і багатоповерхівок. Райковіч і Яриніч розповіли про плани роботи влади на 2019 рік.

26 жовтня в приміщенні Міської ради міста Кропивницького відбувся спільний брифінг міського голови міста Кропивницького Андрія Райковича та народного депутата від обласного центру Костянтина Яриніча.

Брифінг розпочав Андрій Райкович, який розповів про бюджетні пріоритети на наступний 2019 рік і назвав низку масштабних проектів, які мають бути реалізовані за бюджетний кошт. Зокрема, надважливий об’єкт, за словами міського голови, «Розширення арки по вулиці Ельворті» – це болюче питання для міста, звужена транспортна розв’язка, яка постійно створює проблеми автомобілістам. Міський голова зазначив, що 25 жовтня міська рада нарешті отримала останні дозвільні документи і найближчим часом почнеться реконструкція.

Також, за словами Андрія Райковича, міська рада має почати вирішувати питання так званих транспортних тупікових зон у мікрорайонах міста. За словами Райковича, транспортну логістику треба вдосконалити так, щоб мешканці мікрорайонів могли дістатись центру міста за мінімальний проміжок часу.

– Плани щодо розвитку міста на наступний рік амбітні, - відзначив Андрій Райкович. – Ми продовжимо розвивати транспортну галузь міста. У планах – закупівля додаткових тролейбусів з автономним ходом на підприємство «Електротранс». Надважливо також ліквідувати тупикові, з точки зору організації руху громадського транспорту, мікрорайони Кропивницького: такі, як Велика Балка та Стара Балашівка. Триватиме реформування медичного простору Кропивницького – почнемо відновлення хірургічного корпусу на базі лікарні швидкої медичної допомоги. З міського бюджету для старту робіт виділимо понад 30 мільйонів гривень. Наступний важливий крок – тепломодернізація Кропивницького. - Але в той же час ми реалісти й вміємо розрахувати необхідні для їхньої реалізації ресурси, у тому числі фінасові. Ми не можемо дозволити собі залізти в кредитні борги, а тому чітко визначаємо власні можливості. Велику надію при цьому покладаємо й на народних депутатів від Кропивницького. Зокрема, Костянтин Яриніч активно відстоює у Верхов­ній Раді інтереси громади міста, тож завдяки його зусиллям в обласному центрі вдалося реалізувати не один проект. Від такої співпраці у виграші залишається передусім громада Кропивницького.

Прозвучала також важлива для громади інформація про роботу народного депутата Яриніча над виділенням з державного бюджету наступного року 50 мільйонів гривень на добудову хірургічного корпусу лікарні швидкої допомоги. Міський голова при цьому підкреслив, що під час нещодавнього візиту в Кропивницький Президент України Петро Порошенко пообіцяв персонально сприяти реалізації цього проекту. У свою чергу, народний депутат Костянтин Яриніч додав, що при першій же можливості особисто нагадуватиме Президенту про це питання, бо він, як лікар, розуміє важливість необхідних умов для надання екстреної медичної допомоги містянам.

Також Костянтин Яриніч повідомив, що, відповідно до його подання, у державному бюджеті на наступний рік прописано 25 мільйонів гривень на реконструкцію центральної частини набережної Кропивницького. Для того щоб ці кошти були виділені, потрібно розробити проектно-кошторисну документацію.

Далі в ході брифінгу нардеп Яриніч розповів про спільний проект разом з міським головою Райковичем під назвою «Вікна нашого міста». Зокрема, завдяки ініціативі Яриніча з державного бюджету в 2018 році на це було виділено 1 млн грн, а в 2019-му планується щонайменше 1,5 мільйона гривень.

– У цьому році ми дали старт енергоефективному проекту «Вікна нашого міста» – повідомив Костянтин Яриніч. – Розпочали зі шкіл і садочків, де вже встановили понад 200 енергозберігаючих вікон за рахунок коштів державного бюджету, які вдалося отримати завдяки моїй парламентській роботі в цьому напрямку. Уже з наступного року до освітніх і медичних закладів ми долучаємо житловий фонд міста. У під’їздах багатоповерхівок на сходових клітинах також будуть встановлені енергозберігаючі вік­на. Адже надзвичайно важливо досягти скорочення втрат тепла, у першу чергу в житлово-соціальній сфері. Переконаний, тільки в конструктивній співпраці ми зможемо створити комфортні умови життя жителям нашого міста.

Олена Коваленко.