Чому я балотуюся до Верховної Ради

12:40
921
views

Звичайний громадянин завжди бачить усі недоліки й прорахунки влади. Бо відчуває їх на собі, на своїй родині. На тому, як змінюється його рівень життя – від оплати своєї праці до витрат на садочок чи школу для дітей. Ми часто питаємо: коли нарешті у владі будуть люди, які дійсно піклуватимуться про нашу країну, наше місто?

П’ять років тому я подумав: «А може, прийшов час самому йти у велику політику, щоб на державному рівні відстоювати    інтереси свого рідного міста?»

Можна було б, звичайно, і далі займатися бізнесом, забезпечувати сім’ю й турбуватися лише про близьких мені людей. Закривати очі на те, як виживає рідне місто, на його розбиті дороги, лікарні, в яких страшно бувати, занедбані парки та сквери. Та, зрештою, можна було б переїхати в будь-яке інше місто, якому більше пощастило з фінансуванням. Але я хотів, щоб моє місто стало кращим. Бо я народився в Кропивницькому, тут пройшло моє дитинство, тут живе моя мама.

Я розумів: аби відремонтувати все, що потребує оновлення, місцевих сил і ресурсів не вистачить. Адже той колосальний обсяг проблем, які накопичувалися роками, потрібно вирішувати комплексно. Бо справа не  тільки в тому, що місту бракувало коштів. Часто не вистачало законодавчої бази, ухвалення законів, важливих для місцевих громад.

Що вдалося зробити?

Думаю, що немало.  Протягом чотирьох з половиною років до Кропивницького надходять державні кошти, завдяки яким місто розвивається. За моєї підтримки було реалізовано більше ста проєктів на загальну суму близько півмільярда гривень. І мені не соромно про це говорити.

Мені дорікають, що це гроші самих людей, платників податків. Абсолютно погоджуюся. І тому стверджую: мешканці Кропивницького є тими самими платниками податків. І вони заслуговують, щоб їхні кошти прийшли в їхнє місто. А щоб це сталося, потрібно, аби там, у Києві, був, в хорошому сенсі слова, лобіст, який би відстояв інтереси громади – нашої з вами громади. В іншому випадку кошти, однозначно, могли бути направлені на потреби іншої   громади.

Дивно, та дехто з земляків незадоволений тим, що я залучаю бюджетні кошти до нашого міста. Але зізнайтеся, поклавши руку на серце, про кого ви, як звичайна людина, потурбуєтеся в першу чергу: про близьких людей чи про незнайомих? Отак і я, депутат від Кропивницького, турбуюся про рідне місто та його мешканців.

Між іншим, ця робота стосувалася і всієї України.

Які завдання на наступні 5 років?

Якщо містяни дадуть мені право й далі представляти їхні інтереси, планую реалізувати ще багато проєктів.

– Насамперед я йду до парламенту, щоб закінчити розпочаті мною проєкти. Відродити роботу кропивницького аеропорту та надати йому статус міжнародного, завершити проєкт створення міжнародного центру з підготовки пілотів на базі льотної академії, завершити реконструкції спортивних об’єктів міста та розпочати нові.

– Ще один важливий проєкт – дорожній. Стан доріг у місті – це особливо важлива тема. Тому за моєї підтримки в Кропивницькому вже  відремонтована 31 вулиця й проведено ремонт ще 25 прибудинкових територій. Безумовно, цю роботу потрібно продовжувати. Це одне з моїх пріоритетних завдань. Усі вулиці в Кропивницькому повин­ні мати тверде покриття. А от які з них ремонтувати першочергово, чиновники повинні вирішувати не самостійно, а тільки спільно з громадою нашого міста.

– Ще одна болюча проблема – збір та вивезення сміття з приватного сектору. У бюджеті 2019 року мною вже була ініційована програма, яка дає можливість вирішити цю проблему за рахунок коштів державного бюджету. Вона вже  реалізовується в інших регіонах, і моя мета – допомогти Кропивницькому отримати відповідну субвенцію. Є різне бачення реалізації цих проєктів. Наприклад, це можуть бути закриті контейнерні майданчики. Або ж встановлення в кожному дворі окремих сміттєвих баків,   які забиратимуть  комунальники. Так роблять в усіх цивілізованих країнах. Вважаю, що це хороша практика й для нашого міста.

– Освітлення вулиць. На 30 вулицях приватного сектору вже встановлено і триває встановлення сучасного зовнішнього освітлення за кошти державного бюджету. Цю роботу теж потрібно продовжувати.

– Багатоквартирні будинки також потребують уваги. Важливим завданням вважаю переведення будинків на автономне опалення та встановлення лічильників води.

– Після облаштування вуличного спортивно-тренажерного комплексу на вулиці Героїв України маю багато звернень від мешканців інших районів міста. Усі вони хочуть, аби їхні діти мали такі ж можливості. Я охоче візьмуся за цю ініціативу, бо переконаний: без спорту не може бути здорової нації.

– Спільно з батьками дітей з інвалідністю ми змогли облаштувати в місті перший інклюзивний майданчик у Ковалівському парку. Зрозуміло, що таких майданчиків має бути набагато більше, а тому я готовий над цим працювати й надалі.

– Важливим завданням для себе вважаю відродження парку Перемоги. Одне з найкращих колись місць уже багато років перебуває в занедбаному стані. Тому є велике бажання його відновити. Зробити сучасний парк високого рівня. З дитячими й спортивними майданчиками, велодоріжками, якісним освітленням. Цей проєкт мені вдалося повністю забезпечити державним фінансуванням. І робота вже почалася. Реконструкція триває. А отже, оновлений сучасний парк стане реальністю.

– У планах – багато інших потрібних місту проєктів: упорядковувати інші зелені зони, будувати паркінги, стадіони, амфітеатри…

Кожен такий проєкт – це інвестиції! Тобто кошти, які залишаються в місті. І вони реалізовуються не тільки у вигляді якісних проєктів. Бо це також  додаткові робочі місця, виплата заробітної плати, яку мешканці міста принесуть у свої родини, а потім витратять на товари в місцевих магазинах. Усе це сприятиме соціально-економічному розвитку Кропивницького, а відтак – фінансовому благополуччю його жителів.

Нині я знову йду до парламенту. Відстоювати інтереси рідного міста й, безперечно, – держави! Нині є серйозна загроза геополітичних змін в Україні. І наше завдання –вберегти країну. Україна має залишатися Україною! І в цьому питанні я непохитний. Ми не маємо права дати реваншистським силам можливості розірвати її, як би їм цього не хотілося й які б цинічні плани вони не будували. Наші громадяни довели, що вміють об’єднуватися перед серйозними викликами.

Так само вони єдині у своєму прагненні  працювати на благо країни, рідного міста й, безумовно, – власної родини.

Я твердо переконаний, що всі кропивничани, так само, як і я, хочуть жити в сучасному комфортному місті, у  цивілізованій незалежній державі – Україні. І спільно ми зможемо цього досягти!

Народний депутат України VIII скликання Олександр Горбунов.