Перше знайомство

13:49
1460
views

11 листопада 2019 року Кіровоградщина нарешті дочекалася представлення нового очільника обласної державної адміністрації. Таким чином, керувати областю буде Андрій Балонь (на фото справа), людина практично на Кіровоградщині невідома.

Свій перший робочий день, тобто представлення, по традиції він почав з невеликого запізнення, але зайшов у залу разом зі старою командою голови ОДА, якій теж по традиції ніхто не подякував. Так як була хоч невелика надія, що приїде президент Володимир Зеленський, зала була заповнена вщерть представниками господарського активу області, а от депутатів обласної ради було не густо. Зате чи не в повному складі прибули депутати Верховної Ради від області, серед яких більшість присутніх впізнала хіба що Олександра Дануцу. Представлення вів маловідомий широкому загалу 1-й заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов. Він відзначив, що знає Кіровоградщину як край великого потенціалу й можливостей, серед яких люди, надра й земля, яка має «високий коефіцієнт плодовитості».

Представник Офісу президента відразу розставив пріоритети нової влади. Вийшло, що це боротьба з проявами корупції та рейдерства: «Я б хотів, щоб сьогодні звідси всі люди почули чіткий сигнал, що ніяких сірих, темних, чорних схем не буде. Ми не для цього прийшли, не для цього працюємо і не цим керуємось». Ця проблема настільки серйозна, що від громади слово отримали не представники місцевого бізнесу чи органів місцевого самоврядування, а… керівники силових структур області, тобто СБУ та поліції. Вони, як казали колись, запевнили «партію та уряд», що налаштовані на безкомпромісну боротьбу й начебто вже є перші результати у вигляді покращення статистики. З конкретики – начальник поліції Роман Козьяков пообіцяв розкриття вбивства адвоката Іванова. Проте за місцеву еліту теж не забули, бо Сергій Трофимов попрохав «у розумних і дорослих людей» підтримки для нового очільника області.

Під оплески присутніх Андрію Балоню було вручено посвідчення голови Кіровоградської ОДА. Він був небагатослівний, подякував президенту та його команді й сказав, що вважає за честь бути представником очільника держави в цьому прекрасному регіоні: «Хочу запевнити вас, що повною мірою розумію виклики, які стоять перед командою задля того, щоб Кіровоградщина звучала інакше, звучала по-новому».

…У сесійній залі облради виступили представники делегацій залишеного міською владою без опалення Світловодська та селища Смоліне, де зупинила свою роботу уранова шахта. З цих двох проблем і почав свою роботу новоспечений голова ОДА.

Сергій Полулях, фото Павла Волошина, «УЦ».