Діану не забути!

12:21
923
views

У кінці січня відбулося чергове безрезультатне судове засідання у справі вбитої 24 серпня 2018 року в селі Суботці Діани Хріненко. Рештки зниклої того дня дівчини знайшли аж у березні наступного року за 12 кілометрів від села, а через півроку затримали аж у Польщі й підозрюваного – Миколу Середніцького.

З того часу слідчі зібрали необхідну доказову базу, але на етапі судового розгляду справа майже зупинилася, в основному через неявку свідків, які повинні підтвердити свої покази в ході судового засідання. Ось і цього разу не з’явилося четверо свідків, зате біля приміщення Кіровського районного суду міста Кропивницького кілька дівчат тримали плакат, за допомогою якого вимагали для вбивці «пожиттєвого». Але схоже, що цей термін він може відбути в якості підозрюваного, бо в засіданні вкотре було оголошено перерву – до 10 лютого.

Ми поговорили з мамою вбитої дівчини Оленою Хріненко: «Знову неявка свідків, яких викликає прокурор. Один зі свідків, брат підозрюваного, фактично переховується, його періодично знаходять, він погоджується з’явитися в суд, але потім міняє номер телефону, і таким чином отримане електронне повідомлення про суд якби стає недійсним, хоча виклик в електронному вигляді теж є офіційним, як і повістка. Інший свідок, тракторист, який знайшов рештки, переніс операцію, він повинен у суді підтвердити те, що розповів під час слідства. Ми не можемо перейти до розгляду справи, тому що адвокати підозрюваного не хочуть змінювати хід ведення засідання. У разі неявки свідка можна було продовжити розгляд чергового тому справи, а свідка заслухати пізніше. На це сторона захисту не погоджується. Думаю, що це стратегія на затягування справи. Зараз змінено порядок надсилання повісток, виходить, що ми ніби перші проходимо цю систему. Мені важко щоразу приїздити, у мене ж є інші справи, це затратно, але виходить, що щоразу їду лише для того, щоб побачити підозрюваного. У мене після кожного засідання виникають проблеми зі здоров’ям, бо підозрюваний веде себе нахабно, цього разу заявив судді з приводу свідка, цього Едіка, який ніяк не може з’явитися, мовляв, дивіться, щоб у вас потім не було проблем. Це як?! Засідання перенесли на 10 лютого, на якому буде продовжено термін утримання, і будемо сподіватися, що свідки таки з’являться. Я буду боротися й далі».

Отже, можемо констатувати, що справа затягується через те, що наша Феміда не лише сліпа, але й неповоротка…