Крем для рук: види та правила використання

10:19
271
views

Деякі жінки думають, що доглядати за обличчям важливіше, ніж за іншими частинами тіла. Проте це хибне твердження, адже шкіра пальців та долонь щодня витримує великі навантаження. Руки часто контактують із хімічними засобами, брудними поверхнями, водою, твердими предметами.

Постійний контакт із милом та відсутність нормального догляду призводять до сухості, відчуття стягнутості, появи тріщин. Для зволоження й боротьби з такими явищами потрібні спеціальні засоби. Наприклад, у CeraVe крем для рук створений на основі керамідів та уналежнюється до дерматокосметики. Він відновлює захисний бар’єр та пом’якшує шкіру.

Які є різновиди кремів для рук?

Сучасні виробники пропонують засоби для щоденного догляду за шкірою, що відрізняються за призначенням:

  • живильні — містять вітаміни, мінерали та інші корисні речовини для насичення шкіри, інтенсивного живлення, пружності й еластичності;
  • зволожувальні — рекомендовані для дуже сухої шкіри, адже сприяють відновленню після контакту з жорсткою водою з крана, побутовою хімією (відрізняються легкою текстурою, містять багато води);
  • захисні — цю функцію виконують кераміди для шкіри, адже вони підтримують та відновлюють зовнішній бар’єр;
  • антивікові — фізіологічне старіння властиве й для шкіри рук, тому після 30, після зменшення відсотку колагену, використовують спеціальні засоби, щоб продовжити молодість.

Під час вибору звертають увагу на призначення за віком. Має значення також тип шкіри, адже чутлива й пересушена потребує максимального зволоження з відновленням захисного бар’єру.

Як правильно використовувати крем?

Щоб отримати бажаний ефект, варто дотримуватися таких правил під час нанесення крему для рук:

  • взимку знадобиться живильний або захисний засіб, влітку — зволожувальний;
  • для чутливої дерми краще вибирати креми без запаху;
  • уникнути передчасного старіння допоможе косметика з SPF — захист від ультрафіолету потрібен і рукам;
  • наносити потрібно плавними, масажними рухами в напрямку від нігтів до зап’ястя.

В залежності від призначення креми для рук насичують шкіру корисними елементами, зволожують та відновлюють після пошкоджень.