“Щасливий пес” збирає гроші на притулок

20:53
1611
views

У Кіровограді громадська організація “Щасливий пес”, що опікується безпритульними собаками, отримала від міськради приміщення для притулку.

Його взяли в оренду на три роки на пільгових умовах. Будинок – при в’їзді до селища Нове у занедбаному стані і потребує капітального ремонту. Тож нині зоозахисники оголосили збір коштів на облаштування притулку, передає канал “Кіровоград”.

Старий, тісний та поки що непридатний для існування, але такий омріяний будинок для притулку волонтери отримали восени. У приміщенні на 25 квадратних метрів три кімнати. Тут чотирилапих планують стерилізувати та утримувати кілька днів після операції.

Старі або дуже хворі тварини житимуть на території притулку постійно. Тож для їх утримання планують залучити людину, що цілодобово з ними перебуватиме. У команді вже є ветеринар, який зголосився стерилізувати тварин. Волонтери вважають, стерилізація – найоптимальніший метод контролю чисельності собак.

Усі плани зоозахисників реалізуються не раніше теплої пори. Адже приміщення потребує капремонту та проведення комунікацій. Усе це робитимуть з настанням будівельного сезону за умови, якщо встигнуть назбирати необхідну суму. Волонтери просять підтримки у небайдужих людей.

Якщо ініціативу громадської організації місто та влада підтримають фінансово, у майбутньому притулок планують розширити.

Поки що приміщення на території очисних споруд селища Нове міська влада на три роки передала в оренду організації на пільгових умовах за одну гривню на рік. У майбутньому обіцяють підтримку продовжити.

Щоб назбирати необхідну суму, зоозахисники звертались до підприємців та політиків обласного центру. Поки підтримали  лише  пересічні містяни.

Допомогти „Щасливому псу” можна за реквізитами: “ПриватБанк”, картка 414 949 781 4104370; банк “Аваль”, картка 5489 6810 0832 3038 (прохання писати призначення платежу).