У Голованівському районі оголосили карантин через чуму

13:00
1640
views

На території Голованівського району впровадили карантинні заходи у зв’язку з виявленням африканської чуми свиней у диких тварин.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ОДА.

Голова Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвський провів нараду з головами сільських, селищних рад за участі керівників управління Держпродспоживслужби в районі, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії УДПСС, директора районної державної лабораторії ветеринарної медицини та інших посадовців. Основне питання, що розглядалося на засіданні, – про оголошення обходу №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва ДП «Голованівське лісове господарство» неблагополучним щодо африканської чуми свиней та встановлення карантину.

За інформацією в. о. начальника Держпродспоживслужби в Голованівському районі, 14 березня 2017 року в обході №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва майстер лісу виявив загибель 15 диких свиней різної вікової та вагової категорії. Управління Держпродспоживслужби району повідомило про це головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Матеріал передали в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.