Прокуратура Кіровоградщини прикрила конвертцентр на 300 млн (ФОТО)

12:07
1581
views

Прокуратура Кіровоградщини припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, через який переведено у готівку та виведено у тіньовий обіг понад 300 млн грн.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі відомства.

«У рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), прокуратура встановила факт привласнення коштів у якості безпідставно нарахованого кредиту з ПДВ за рахунок проведення безтоварних операцій з суб’єктами підприємницької діяльності та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку», – сказано у повідомленні.

Група осіб створила низку суб’єктів підприємництва, зареєструвавши їх на підставних осіб. Потім безготівкові кошти переводилися у готівку, надавалися послуги з незаконного формування сум у складі податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки.

Конвертаційний центр діяв на території Кіровоградської, Дніпропетровської, Київської та інших областей.

Прокуратура провела низку санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та місцем знаходження суб’єктів незаконної господарської діяльності: виявлено та вилучено бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, банківські картки, засоби зв’язку, що використовувались для проведення незаконних операцій з конвертації грошових коштів, а також понад 1,2 млн грн. готівкою.

Досудове розслідування триває.