На війну з рейдерами під Кропивницьким прибули АТОшники, їх затримала поліція (ВІДЕО, нецензурна лексика)

14:47
3292
views
Екс-командир батальйону Нацгвардії «Донбас» Анатолій Виногродський

Демобілізовані бійці батальйону «Донбас» прибули на захист майна ТОВ «Нива-2010» у Бережинку Кіровоградського району.

Про це «УЦ» повідомили місцеві мешканці.

За їхніми словами, близько 19:00 вчора, 27 червня, на території підприємства стався черговий конфлікт. Цього разу поліція спробувала відмовити АТОшників від охорони порядку. Коли ті не погодилися добровільно залишити територію «Ниви-2010», поліцейські вивезли їх звідти силоміць автобусом.

У мережі наразі є кілька відео з місця вчорашніх подій. Одне з них опублікувала у «Фейсбуці» ветеран «Донбасу» Ольга Воліна.

Як зазначив на своїй сторінці у «Фейсбуці» ще один ветеран батальйону, а нині – власник охоронної фірми Євген Шевченко, «тим часом за особистою командою міністра МВС Авакова у невеличке село Бережинка було стягнуто Національну гвардію з Кривого Рогу та спецпідрозділи поліції з Кропивницького, які без жодних пояснень почали арештовувати та бити ветеранів і селян, які стали на захист своєї землі. Били усіх без розбору – в тому числі били жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано у місцеву лікарню з травмами різної ступені важкості».

Нагадаємо, близько 16:00 23 травня у Бережинці стріляли у місцевих жителів та знімальну групу «День за днем» каналу «Кіровоград».

Події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким нібито незаконно заволоділа фірма з Дніпра. Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі й не хотіли виходити до людей.

У ніч на 23 травня у центрі Кропивницького затримали три авто з 13 озброєними жителями Київської області. За даними джерела «УЦ», вони їхали на «розбірки» в Бережинку.

13 червня представники «нового власника» знову спробували зайти на територію «Ниви 2010», однак їм це не вдалося.

26 червня до Бережинки прибули три мікровавтобуси з озброєними молодиками. Поліція затримала 31 з них.

Голова ОДА Сергій Кузьменко закликав учасників конфлікту вирішувати проблему в правовому полі.