Стало відомо, що відбуватиметься під час фестивалю «Кропивницький»

10:07
3461
views

Під час фестивалю «Кропивницький», який відбудеться в обласному центрі з 30 серпня по 3 вересня, заплановано 25 спектаклів.

Про це «УЦ» розповів головний режисер фестивалю Сергій Компанієць.

Двома головними майданчиками стануть театр і філармонія.

«У Кропивницький приїде театр імені Франка зі своєю знаменитою виставою «Три товариші». До речі, одну з головних ролей у ній виконує сам міністр культури. Ми чекаємо гучну оперну прем’єру Влада Троїцького, київські «Молодий театр» і театр «Золоті ворота», прекрасне театрально-танцювальне дійство Раду Поклітару «Вгору по річці» і багато-багато іншого», – зазначив Компанієць.

Крім того, за його словами, «на головній площі міста працюватиме велика сцена, де виступатимуть кращі музичні колективи країни».

«Ми плануємо не тільки велику кількість майданчиків на відкритому повітрі (у нас будуть вуличні вистави, виступи поетів тощо), але і своєрідне карнавальне дійство, яке зв’яже основні майданчики фестивалю в єдине ціле, створить у центрі міста необхідний культурний простір, – сказав також головний режисер. – Крім, так би мовити, споживчого контенту, вистав і концертів, будуть проведені заходи освітнього характеру – майстер-класи, панельні дискусії про українську культуру на сучасному етапі, творчі зустрічі з тими, хто сьогодні створює нове і цікаве на культурному фронті».

Наразі організатори фестивалю чекають фінансування від Міністерства культури. Обласна влада, наголосив Сергій Компанієць, уже взяла на себе вирішення низки організаційних питань.

Нагадаємо, у березні міністр культури Євген Нищук обговорив з представниками обласної громадськості та влади концепцію нового мистецького фестивалю «Кропивницький». На його проведення з державного бюджету планують виділити 7 мільйонів гривень.