Бабусям, які торгують із тротуарів у Кропивницькому, обіцяють гаплик

14:41
2064
views

Збільшення штрафів – єдиний дієвий на сьогодні метод боротьби зі стихійною торгівлею.

Про це заявив начальник відділу сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський, повідомляє прес-служба міськради Кропивницького.

Начальник управління назвав основні локації стихійної торгівлі у Кропивницькому:

– вул. Вокзальна, біля будинку № 37/16;
– вул. Добровольського, біля ринку «Новомиколаївські торгові ряди»;
– вул. Преображенська, біля ринку «Центральний»;
– вул. Євгена Тельнова, біля ринків «Черемушки» та «Привокзальний».

У більшості населення, наголосив Сергій Горбовський, складається враження, що на вулицях міста торгують люди похилого віку, які продають власноруч вирощену городину, ягоди, овочі та фрукти. Але результати перевірки говорять про те, що деякі підприємці на стихійній торгівлі роблять собі бізнес. У більшості випадків товар скуповується у селян або на оптовому ринку, а потім продається під виглядом продукції з домашніх господарств.

На переконання Сергія Горбовського, законодавство не передбачає дієвих інструментів впливу, які б дозволяли на місці незаконних дій вжити швидких заходів з ліквідації стихійної торгівлі. На час проведення рейдів-відстежень вона частково припиняється, а після їх закінчення – продовжується.

«Збільшення штрафів – єдиний дієвий на сьогодні метод боротьби зі стихійною торгівлею, – заявив начальник управління. – Це європейська практика, це шлях прогресивних країн».

Нагадаємо, у Кропивницькому можуть створити муніципальну поліцію, заявив мер міста Андрій Райкович на апаратній нараді 22 травня. За словами міського голови, його не влаштовує робота патрульної поліції. Одна з претензій стосується неефективної, на думку Райковича, боротьби зі стихійною торгівлею.