На Кіровоградщині відкрили храм Київського патріархату (ФОТО)

12:29
2026
views

Освячення новозбудованого сучасного храму святої Єлизавети Української Православної церкви Київського Патріархату відбулося 11 листопада в селі Паліївка Маловисківської міської об’єднаної територіальної громади Кіровоградської області.

Храм був збудований з ініціативи та завдяки зусиллям Юрія (мера Малої Виски) та Тетяни Гульдасів, повідомили «УЦ» у Маловисківській громаді.

Чин освячення храму та Божественну літургію провів архієпископ Вишгородський Агапіт, у співслужінні з архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором, єпископом Кропивницьким і Голованівським Марком та іншими священниками.

По завершенні Божественної літургії мценати отримали нагороди: Юрій Гульдас – Орден святого великомученика Георгія Переможця, а Тетяна Гульдас – Орден святої великомучениці Варвари.

На освячені храму були мешканці Паліївки, Малої Виски, Бобринця та інших населених пунктів області. На церемонію також приїхав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, староста села Людмила Шамка та інші офіційні особи.