Команда Яриніча облаштувала «Великі серця» на набережній

12:39
1099
views

Днями в Кропивницькому, на набережній, з’явився арт-куточок для відпочинку. Його розташували на березі Інгулу, у сквері біля дитячо-юнацької спортивної школи.

Довкола дерев розташувалися дві гарні фігурні скамійки – синя та червона – у вигляді великих сердець. Поруч на клумбах висадили петунії, встановили вазони, урни для сміття. Найближчим часом тут з’явиться безкоштовний wi-fi.

На думку ініціатора облаштування куточку відпочинку – кандидата в народні депутати, відомого лікаря Костянтина Яриніча, – саме тут, біля річки, у тіні дерев люди прагнуть зручно відпочити в літню спеку.

– Коли я проходив повз це місце ще кілька тижнів тому, мені впала в очі не лише занедбана територія, а й те, що взагалі немає де присісти, а ті лавки, які є, – усі під сонцем,зазначив він.– Я заручився підтримкою небайдужих людей і вже за кілька днів тут висадили квіти та влаштували великі «лавки-серця». До нас долучилися навіть дітки з ДЮЦу та шкіл міста. Я сподіваюся, що з цього розпочнеться масштабна робота над розбудовою нашої набережної.

Костянтин Яриніч нагадав, що його зусиллями в державному бюджеті для цих цілей закладено двадцять п’ять мільйонів гривень. Як тільки в міськвиконкомі виготовлять проєктну документацію – цей процес розшириться по всій території біля Інгулу в центрі міста.

– Ми вже давно та багато говоримо про те, що тут конче потрібна реконструкція, адже це місце так люблять наші люди. Набережна незабаром повинна отримати план цієї реконструкції та фінансування. А поки ось такі маленькі осередки затишку, які ми створюємо власними руками, певним чином мають спонукати місцеву владу працювати швидше. Своїми зусиллями наша команда небайдужих і активних людей нагадала чиновникам про гостроту проблеми з набережною, – наголосив кандидат.

Усі, хто працював над створенням арт-куточку разом з Яринічем, бажають нашим городянам приємного відпочинку. Також вони просять жителів і гостей міста відпочивати культурно й не псувати новенький куточок відпочинку «Великі серця».

Олена Ярова.