Олександрійський рейтинг новин

13:03
629
views

На топову новину претендує повідомлення на сторінці в соціальних мережах директора КП «Олександрійський центральний ринок» Олександра Кіяшка про збільшення загальних надходжень за перше півріччя, які перевищили минулорічні показники на два з половиною мільйони гривень. Це дозволило збільшити фонд заробітної плати підприємства та, відповідно, рівень середньомісячної заробітної плати з 6930 до 8400 тисяч гривень. Нагадаємо, що зміна керівництва ринку відбулася в січні поточного року, за цей час вдалося розчистити від незаконних МАФів прилеглі вулиці. У рамках реформування структури ринку було змінено й службу охорони.

Нарешті це сталося! Наполегливість міської влади дала позитивний результат у питанні відновлення приміського електропотягу Олександрія – Помічна через Знам’янку та Кропивницький. З 1 липня електричка щоденно відправляється з Олександрії о 4-54, а з Помічної – о 20-35. Цей популярний маршрут було відмінено в грудні минулого року через карантинні обмеження.

Хвиля скандалів навколо об’єктів нерухомості докотилася й до Олександрії. Днями орендатори не змогли потрапити в торговельний центр по вулиці Перспективній, оскільки представники нового власника змінили замки на вхідних дверях і виставили охорону. Предмет конфлікту – викуплені боргові зобов’язання та бажання нових власників переукласти з підприємцями договори оренди на своїх умовах.

Натомість КП «Житлогосп» продовжує планові ремонти багатоповерхівок за заявками старших будинків. За місяць виконано ремонти рулонних і шиферних покрівель у 15 будинках. Триває реконструкція пам’ятника Тарасу Шевченку та прилеглої території, відкриття заплановане до 30-ї річниці української Незалежності.

Тиждень не обійшовся без ювілеїв. 1 липня з нагоди 110-ї річниці Олександрійського педагогічного фахового коледжу ім. В. Сухомлинського у місті відбулися урочистості. За час існування коледж пережив не одну реформу, зокрема в 1955 році до нього було приєднане Новомиргородське педучилище, але його функції залишаються незмінними – підготовка фахівців початкової та дошкільної освіти. Можна сказати, що майже все нинішнє покоління вчителів початкових класів і вихователів дитсадків Кіровоградщини вийшло зі стін цього навчального закладу.

До речі, саме на педагогів нижчої ланки прийшовся чи не найбільший удар епідемічних обмежень, адже дитячі садки продовжували працювати, попри інколи нереальні вимоги КОВІДного «протоколу».

Боротьба з COVID-19 та його модифікаціями в Олександрії вийшла на новий рівень. Тут відкрився перший центр масової вакцинації, який щовихідних, з 09-00 до 15-00, працюватиме в приміщенні ПК «Світлопільський». За перші дні було щеплено більше 370 мешканців. Незважаючи на спад кількості зареєстрованих хворих, вакцинація визнається найбільш дієвим засобом проти розповсюдження хвороби.