Допоможіть Іванкові!

12:47
767
views

Русская версия

 

Десятирічний Іван Лемко з села Чемерпіль Голованівського району отримав 50% опіків тіла. Стан хлопчика важкий. За його життя боролися медики спочатку в Гайвороні, потім в Кіровоградській обласній дитячій лікарні, а наразі – в опіковому центрі Дніпропетровської обласної дитячої лікарні.

 

Трагедія сталася, коли батьків багатодітної сім’ї (в родині п’ятеро дітей) не було вдома. Іванко взяв ємність з бензином, вилив на себе – хотів показати іншим дітям, як обгорів його дядько, – та підпалив сірник. Одяг спалахнув. Діти, як могли, тушили, хлопчик зривав з себе речі разом зі шкірою. Найбільше обгоріли руки, ноги, тулуб, є дуже глибокі опіки.

«Швидка» відвезла Івана до лікарні в Гайвороні. Одразу туди виїхали медики з Кропивницького, які зробили першу операцію з пересадки штучної шкіри. Потім хлопчик був доставлений в обласну дитячу лікарню, де його знову прооперували. Через важкий стан Іванка ввели у медикаментозний сон.

Хлопчик потребував донорської крові. На заклик у соцмережах відгукнулися небайдужі кропивничани, група крові яких співпадала з Іванковою. Протягом дня було здано 14,5 літрів крові.

Згодом хлопчика перевезли в опіковий центр обласної дитячої лікарні в Дніпрі. Це було рішення його мами Вікторії. Вона прокоментувала своє рішення так:

– Синові не стає легше. Більше того, він у критичному стані: почався сепсис, почало погано працювати серце, дихає за рахунок штучної вентиляції легень. Ми зв’язалися з лікарем з Бостону, й він порекомендував опіковий центр у Дніпрі. Зараз лікарі готуються до проведення чергової операції з пересадки шкіри.

Кров, як і раніше, потрібна. У Дніпрі живе мій дядько, він військовослужбовець. На його прохання військова частина здала кров у Кривому Розі. Начебто є домовленість, що донорські центри будуть між собою обмінюватися кров’ю.

Пані Вікторії надали ліжко в хірургічному відділенні центру, тож вона постійно знаходиться поруч із сином. Лікування потребує великих коштів, тому збір грошей триває. Допомогти Іванку одужати можна, перерахувавши гроші на банківські картки доньки та сестри Вікторії Лемко:

5168 7573 7472 7719 (Лемко Іванна Михайлівна), 5168 7450 1317 4641 (Бадалова Юлія Іванівна).